Livets sköra blomma

En blogg om ångest, social fobi, PCO och kämpandet att ta sig därifrån...

Ångestfest

Kategori: Juni 12

Jag fuskade idag också. Det är som en drog den där Dimoren. Ner slank den och jag kunde åka på mitt andra midsommarfirande. Känslorna all over the place, precis som prins Daniel, och alla spröt ute.


Det är väldigt energidränerande det där, att ha spröten ute. Att värdera alla ord som sägs, vända på dem och se om det ligger något dolt bakom. Något man förväntas förstå men kanske inte gör. Något som, om jag svarar utan att ha förstått, kan få mig att se dum ut. Något som kan få personer att skratta ÅT mig!


Tänk själv att vara på fest. Alla blickar känns riktade mot dig. ALLA ord känns som pikar eller som ord du måste vända på för att hitta det dolda budskapet. Det känns som att alla granskar dig och som att alla ser din ångest. I den här situationen SKA du vara trevlig. Du SKA le och du SKA vara social och pratsam. Samtidigt snurrar alla tankar. Tankarna om kisset, bajset, kräkset och katastroftankarna om vad som snart kommer att ske. Att du kommer göra dig till åtlöje, framför alla dessa människor. En bild utav hur du blir utburen på bår, eller hur du sjunker genom marken och hoppas att ingen märker det.

Sedan hemfärden, helt slut är du. Samtidigt överlycklig. Det gick bra, du dog inte.

Orationellt är vad det är, totalt ologiskt och du skäms över dig själv och dina tankar. Varför tänker du så löjligt. Vad är du för en människa egentligen och varför ska du få finnas på denna jord. Du är bara till besvär. Skulle det inte varit bättre om marken hade öppnats på riktigt?! Jo, bättre för dig och för alla runt i kring dig. Inte vara till besvär och känslorna. De eviga känslorna. Lätta på ryggsäcken, lämna den i hålet och gå åt ett annat håll. Det är inte så lätt. Ångesten cirkulerar kring dig hela resan.

Sedan kommer du till sans och inser vilken vacker blomma du är. Då blir du arg. Arg på att ångest finns och arg på tankarna. Varför måste just du FÅ ha det såhär. Varför kan du ALDRIG FÅ njuta utav en social tillställning? Varför förpestar ångesten DITT liv? För det är det, DITT. Det är inte ångestens, och det är en väldigt viktig sak att minnas. Att tänka på och att aktivt applicera i vardagen (man får inte, man tar sig rätten). DU bestämmer och det är DITT liv! DU har all rätt att blomstra och få näring utav andra. DU har rätten att må bra. TA den!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: